Om oss

År 2017 startade Henrik Westman Westcon Entreprenad, det första bolaget i Westcon koncernen. Efter många år som anställd i andra företag var det dags att förverkliga drömmen om eget bolag. Bolaget drivs idag av Lars Andersson som tillträdde som VD och arbetschef under 2021.

2018 fortsatte resan och Henrik startade Westcon Grundläggning tillsammans med Fredrik Ekström. Westcon Grundläggning utför arbeten som innefattar stål- och betongpålning, spont, jordförstärkning samt injektering. Westcon Grundläggning kompletterar sina systerbolag med sin kunskap och erbjuder även sina tjänster till andra företag.

I takt med Westcons tillväxt med fler projekt och större geografiskt område fanns det behov av att växa ytterligare. Därav det nyaste tillskottet i koncernen, Westcon Nord. Westcon Nord grundades år 2020 av Henrik Westman, Jesper Grönvall och John Persson med fokus på att verka på den lokala marknaden. Företaget blev snabbt en etablerad aktör under ledning av Jesper Grönvall. 

Vår gemensamma målsättning är att vara en kunnig och pålitlig entreprenör inom anläggningsbranschen. Tillsammans har vi många års erfarenhet och ett stort kontaktnät.

Vi utför både utförande- och totalentreprenader inom väg, järnväg och industri. 

VerksamhetsområdeN

Westcon Entreprenad

Westcon Entreprenad har sitt säte i Karlstad men tillhandahåller mark och anläggningsprojekt i hela Sverige. Vi riktar oss främst mot offentliga beställare, industrier och byggföretag. Vi har lång erfarenhet av branschen och specialkunskap inom marina miljöer, infrastruktur och industri. Vi utför allt inom mark och anläggning, såsom väg- och broentreprenader, exploateringsprojekt, vatten- och avlopp, kajer, finplanering, betongarbeten, byggnader och installationer inom industri, ställverk, saneringsarbeten, grundläggningsarbeten för byggnader och dylikt.

Westcon Grundläggning

Westcon Grundläggning utgår från Göteborg och utför det mesta inom grundläggning över hela Sverige. Sponter, betongpålning, injektering, dragförankring, borrade och slagna stålrörspålar är några av de arbeten vi på Grundläggning tillhandahåller.

Westcon Nord

Westcon Nord är ett mark- och anläggningsföretag som verkar inom liknande områden som systerbolaget Westcon Entreprenad. Nord riktar sig också främst mot offentliga beställare, industrier och byggföretag. Vi utför allt inom mark och anläggning, såsom väg- och broentreprenader, exploateringsprojekt, vatten- och avlopp, kajer, finplanering, betongarbeten, byggnader och installationer inom industri, ställverk, saneringsarbeten, grundläggningsarbeten för byggnader och dylikt. Företaget utgår ifrån Gävle och utför arbeten främst i Uppland, Gävleborg och Dalarna.

Kontakt

Kontaktpersoner

Westcon Entreprenad

Henrik Westman

Arbetschef
Bild på Fredrik Ekström
Westcon Grundläggning

Fredrik Ekström

Arbetschef
Bild på Jesper Grönvall
Westcon Nord

Jesper Grönvall

Arbetschef
Samtliga bolag

Pontus Ericsson

Ekonomicontroller
Samtliga bolag

Anna Lindell Wickström

Redovisningsekonom

Våra kontor

WESTCON ENTREPRENAD AB
Org nr: 559094-2842
Besöksadress: Bromsgatan 4a, 653 41 Karlstad

Postadress: Bromsgatan 4a, 653 41 Karlstad

Faktureringsadress PDF
entreprenad.faktura@westconab.se

 

WESTCON GRUNDLÄGGNING AB
Org nr: 559150-3858
Besöksadress: Sydatlanten 6, 418 34 Göteborg

Postadress: Bromsgatan 4a, 653 41 Karlstad

Faktureringsadress PDF
grundlaggning.faktura@westconab.se

 

WESTCON NORD AB
Org nr: 559239-5643
Besöksadress: Utmarksvägen 7a, 802 91 Gävle

Postadress: Bromsgatan 4a, 653 41 Karlstad

Faktureringsadress PDF
nord.faktura@westconab.se

westconab-vara-kontor

Westcon Entrepenad AB
Bromsgatan 4a, 653 41 Karlstad

Vägbeskrivning

Westcon Grundläggning AB
Gossbydalsvägen 20a, 423 42 Torslanda

Vägbeskrivning

Westcon Nord AB
Utmarksvägen 7a, 80291 Gävle

Vägbeskrivning